Калин Тодоров: И царят, и пъдарят, и шутът дойдоха с някаква легенда

„Има три интересни дати в новата ни история – 2001, 2009, 2021 – това са годините, в които ни беше предлаган новият спасител“. Това заяви пред БНР писателят Калин Тодоров.

По думите му метафорично може да се определят тези политически фигури като три кукли – на царя, на пъдаря и на шута:

„Всеки един от тях дойде с някаква легенда. … Дойде времето на шута, който ни представя легендата, че е по-добър от политическите елити и е в състояние да предложи нещо нова за страната. Досега не е представил нищо нова“.

Тодоров изказа очакване Слави Трифонов да консултира проектокабинета, който ще издигне, с другите парламентарни партии, защото от тях ще очаква подкрепа.

Писателят определи номинацията на Николай Василев за премиер като голям гаф на лидера на „Има такъв народ“:

„Смятам, че Трифонов, ако иска да ни докаже, че е в състояние да управлява по нов начин страната, а не като Бойко Борисов – авторитарно, без да се съобразява с чуждо мнение, освен с мнението на задкулисието, той трябваше да отиде на пресконференцията днес и да обясни какво е имал предвид с предложението на това правителство и с тези приоритети“.

Според Калин Тодоров шансът да има ново правителство е, ако е на трите протестни партии с подкрепата на БСП и ДПС:

„Може да е с ограничен срок на времетраене и с ограничени амбиции. Това е възможното, което може да се случи, всичко друго са мечти“.

Интервюто на Даниела Големинова с Калин Тодоров в предаването „Хоризонт за вас“ можете да чуете от звуковия файл.

Вашият коментар