„ИН & ЯН“ с Михаела Филева и Максим Ешкенази във Варна

Снимка: PR

На 6 юли успешният тандем Михаела Филева и Максим Ешкенази представя за първи път продукцията „ИН и ЯН“, носеща името на новия албум на певицата. Премиерата е на сцената на Летния театър във Варна, където ще акомпанира оркестърът на Варненска опера. Веднага след това харизматичните музиканти – Михаела и Максим ще се отправят към Пловдив на 10 юли. Следват концерти в Бургас, Монтана, София, Добрич и Велико Търново.

В подготовката на концертите значимо участие взема талантливият български композитор и аранжор на класическа музика Румен Бояджиев-син. Той стои зад адаптацията на песните на Михаела във версии с акомпанимент на симфоничен оркестър. Ролята на маестро Максим Ешкенази е да води оркестъра в това невероятно музикално приключение, да запознава публиката с тънкостите на класическите инструменти и богатството на звука им.

Обичаните от всички песни на Михаела Филева „Латино сеньорита”, „Опасно близки“, „100 на 100“, “Приливи и отливи“, „Инкогнито“, актуалната „ИН и ЯН“, авторската балада „Опора“ и още ще прозвучат в своите нови версии, изработени специално за турнето „ИН и ЯН“.

„Много е специално, мащабът на музиката звучи различно, когато толкова много инструменталисти има зад гърба ти. Това, което ще се чуе на 6 юли е абсолютно различен прочит на музиката ми.”, разказа красивата поп изпълнителка в интервю за Радио Варна. Целият й разговор със Сияна Спиридонова чуйте в прикачения звуков файл:

Филева издаде, че обичаният диригент Максим Ешкенази ще слезе от диригентския пулт и ще свири соло цигулка в една от новите й песни. Другата изненада, която са подготвили музикантите са две оперни арии, които деликантно ще бъдат преплетени към репертоара на чаровницата.

Успешният тандем – Филева и Ешкенази достига до широка аудитория като целта им е да докажат, че музиката не признава граници и приемствеността между различните жанрове само я обогатява и носи наслада на публиката. /бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *