Инициативният комитет представи кандидатпрезидентската двойка Анастас Герджиков-Невяна Митева (Видео)

Инициативен комитет с председател Радомир Чолаков представи официално номинацията на проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за президент и вицепрезидент на Република България.

Инициативният комитет се събра в 12 часа в НДК. От коалиция ГЕРБ-СДС вече обявиха, че ще подкрепят кандидатпрезидентската двойка Герджиков-Митева, съобщава БНТ.

„Гордея се, че съм родена, живея, създала съм семейство и съм отгледала децата си в България“, заяви кандидатът за вицепрезидентът Невяна Митева по време на представянето на кандидатурата ѝ с проф. Анастас Герджиков за предстоящите избори.

„За мен е чест и отговорност, ще дам всичко от себе си, за да оправдая доверието“, допълни кандидатът за вицепрезидент.

Още от дете спортът ме научи на ред, дисциплина и самораздаване, допълни Митева.
Коментира, че се включва в надпреварата, защото вярва, че е дошло време за истинско обединение, което зависи от всички нас и не трябва омразата да ни разединява. Нека бъдем любящи и всеки един от нас да се труди на своята позиция за добруването на България“, призова Митева.

„За мен наистина е чест и гордост да застана пред вас, приех тази номинация, защото вярвам, че всеки от нас трябва да заплати цената, която е получил от родината, от сънародниците“. Това заяви проф. Анастас Герджиков при представянето на кандидатпрезидентската двойка на инициативния комитет, подкрепен от ГЕРБ-СДС.

„Няма да говоря като политик, готов съм да поема отговорността и да помогна за обединението – хората и нацията, а не на политиците“, допълни Герджиков.

По думите му има за цел да върне нормалността в политическите отношения.

„Не съм партиен член, не съм партиен кандидат, очаквам подкрепата на всички граждани, които припознават нуждата да си подадем ръце за спасение от сегашната ситуация“, заяви Герджиков.

Каза още, че подготвят експертни съвети във всички области, от които да се съветва.

Предпочетохме биографията на активен човек с кауза, каза Герджиков за кандидата за вицепрезидент Невяна Митева.

„Освен че е изключителен ерудит и професионалист, той е и човек, който може да говори с всички, да обединява, да убеждава, в това число и с противниците си“, каза за проф. Анастас Герджиков Красимир Вълчев – член на Инициативния комитет.

„Още от малък предпочитам хиляди пъти академичните тоги пред вдигнатите комисарски юмруци. Академичните тоги създават духовни блага, те съграждат, те образоват нацията, а вдигнатите комисарски юмруци разединяват, озверяват и превръщат цели парламенти в зверилници“, заяви Димитър Бочев.

„С неговите изказвания, с това, което той представя пред хората, наистина ще може да направи нещо, за което аз отдавна ратувам – едно умиротворение в обществото“, заяви проф. Николай Овчаров.

„И няма нищо по-хубаво от това такъв човек като проф. Герджиков да бъде лице на нацията, на държавата, защото всъщност ролята на президента е тази“, заяви Тончо Токмакчиев – член на ИК.

Снимка: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *