Индия през очите на един авантюрист и приключенец в Бургас

Индия през очите на един авантюрист и приключенец в Бургас

Духовната практика на йога, интересът към древните култури и свещените писания водят един българин авантюрист към посещение на едни от най-светите места в Индия.

Експозицията „Светите места на древна Индия през погледа на един приключенец” включва над 20 снимки и може да бъде разгледана в зала „Георги Баев” на КЦ „Морско казино”.

Авторът на изложбата – арх.Веселин Веселинов, повежда публиката към Майапур – кварталът в западен Бенгал, Индия – дом на мащабния Ведически планетариум, най-голямата кухня в света и божествена вегетарианска храна. Посетителите на изложбата могат да видят кадри от Усмивката на абсолюта„РатхаЯтра”; най-посещавания фестивал в света; Розовия Джайпур: град на победата, храмове и дворци;

Архитект Веселин Веселинов от години изучава културния и духовен живот на Индия. При последното си пътуване до там младият българин попада в село, в което децата се обучават на покрива на една плевня. За да им помогне, Веселин организира своята изложба с благотворителна цел. Всеки, който иска да се включи в инициативата, може да закупи някоя от неговите фотографии.

Интервюто с арх. Веселин Веселинов можете да чуете от звуковия файл.

Вашият коментар