Има ли тапи по пътя за Черно море? (Видео)

Снимка: Олег Попов, NOVA, архив

В разгара на лятото всички мислим за море и почивка, пътуваме за уикендите или на по-дълги ваканции. Освен за времето всеки път се интересуваме дали ще можем да стигнем до морето нормално без задръствания и напрежение.

На 108-ия километър на АМ „Тракия“ сутринта имаше верижна катастрофа, която затрудни трафика за около 2 часа. Около 12 часа на обяд движението се осъществяваше нормално. Всички автомобили са изтеглени само едни е останал в банкета на пътното платно, но не затруднява движението.

Трафикът е изключително интензивен. Новоремонтираният участък на магистралата между Чирпан и Стара Загора обаче, който беше пуснат за движение вчера, спомогна закъснението на пътуващите да бъде компенсирано.

Специалистите от Европейския център за транспортни политики призовават да се направи експертиза в независима лаборатория за състоянието на асфалтовото покритие, а по отношение на маркировката – тя да се промени в спешен порядък.

„При мерене с рефлектометър пътната маркировка е с 40 мили кандела по-ниска светлоотразително при нощната светлоотразителност и с почти 40% при светлоотразително за мокро време. Това означава че тази пътна маркировка не отговаря на нормативните изисквания. На места износващият слой на асфалта е много тънък до един сантиметър при нормативно изискване между 4 и 6 см“, обясни Диана Русинова, председател Европейски център за транспортни политики. /бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *