Издирват тийнейджъри, слагали камъни по релсите на влаковете (Видео)

В РПУ Асеновград е започнала проверка за случая на гара Поповица, където двама тийнейджъри поставят камъни на релсите вероятно за да не може да се обърне стрелката.

Случаят е заснет от камерите на Национална компания Железопътна инфраструктура. Видеото се появи днес в социалната мрежа и моментално събра десетки коментари на възмутени граждани, които коментират, че това си е чист вид саботаж.

Лицата на двамата извършители се виждат за част от секундата, така че вероятно полицията ще ги разкрие сред местните жители.

„Доколкото виждам от видеото, слагат камъни между раменната релса и езика на стрелките, там се сменят коловозите и влакът може да излезе от релсите“ – коментира за Радио Пловдив Гошо Къчков – директор на НКЖИ-Пловдив.

„Това може да доведе до тежки инциденти, защото застрашава човешки животи, да не говорим за материалните щети“ – заяви Къчков.

От пловдивската полиция съобщиха още, че все още не е установен стрелецът, който уцели с въздушна пушка прозорците на три автобуса на градския транспорт в събота вечерта по шосето на Тунела Юг. При инцидента няма пострадали, нанесени са само материални щети по автобусите.

По неофициална информация служителите вече работят по горещи следи на стрелеца, който вероятно не е бил сам в действията си.

Вашият коментар