Златните момичета и техният треньор за покоряването на олимпийския връх в Токио (Видео)

Момичетата, които покориха олимпийския връх в художествената гимнастика, и техният треньор, бяха специални гости в студиото на сутрешния блок на БНТ „Денят започва“.

Това е един успех, постигнат с много труд, упоритост и желание за победа, обясни Весела Димитрова, треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика на България.

Аз лично ще прекратя спортната си кариера. Мисля, че трябва да се откажеш, когато си на върха, сподели капитанът на националния ансамбъл Симона Дянкова.

Беше една космическа емоция, радвахме се като деца, споделиха момичетата от ансамбъла за неповторимото изживяване да спечелиш златен медал от Олимпийски игри.

Въпреки трудностите, ние не се отказахме и продължихме да си усложняваме съчетанието. Рискувахме и спечелихме, споделиха те.

Наистина направихме един рисков ход 20 дни преди Олимпиадата да си усложним съчетанието, но спечелихме, допълни треньорът Весела Димитрова.

Тръгнахме за тази Олимпиада на принципа „всичко или нищо“, признаха момичетата.

В „Денят започва“ гостуваха още и Боряна Калейн, която представи България в многобоя при индивидуалното участие, както и нейният треньор. Гимнастичката ни сподели дали е доволна от своето представяне на Олимпиадата и какви са нейните цели в бъдеще.

Какви са амбициите на златните момичета от ансамбъла и ще продължи ли пътят им да бъде свързан с художествената гимнастика, вижте целия разговор във видеото.

Вашият коментар