Зеленият сертификат: Дискриминация, нарушаване на човешките права или необходима мярка

Зеленият сертификат: Дискриминация, нарушаване на човешките права или необходима мярка


Дискриминация, нарушаване на човешките права или пък крайно необходима мярка – така част от българите коментират новите рестрикции, които влязоха в сила.

Припомняме, че със заповед на здравния министър стана задължителен т.нар. „зелен сертификат“, който ще се изисква за всички дейности на закрито.

Колкото и странно да звучи на фона на общото недоволство, най-вече от страна на сектор „услуги“, по-голямата част от анкетираните подкрепят новите мерки.

Всеки от запитаните си има своята теза, която го провокира да не е сред негодуващите.

Да, мерките са необходими, смятат някои от нас. Но, доколко подобен принцип на действие, без да пренебрегваме неговата същност, не ограничава нашите права. Според част от запитаните, това е грубо вмешателство и незачитане на личностната свобода.

Собствениците на ресторанти и кафенета, напълно разбираемо, не подкрепят този, според тях, дискриминационен и диктаторски подход.

Някои от клиентите също си имат своята теза. Тези крайни здравни рестрикции ще провокират и корупционните практики, прогнозират те. Фалшиви сертификати и подкупи за провераващи инспектори – това се очертава да се случи занапред.

Вашият коментар