За прекрасната Витоша и протичането на състезанието “Витоша 100”


източник: bnr.bg

Витоша е една прекрасна планина. София е облагодетелствана да има тази планина (столицата се намира на 600-900 м. надморска височина) и това е прекрасно за нашето здраве. Чужденците, с които съм си говорил, ни завиждат блажено, че имаме такава зеленина, планина и природа.

Тъжно е да не сме на нея и да не я почувстваме. Ако трябва да я сравня с останалите планини, тя си има своя чар. Всяка планина носи своя красота и вдъхновение. Витоша е родно, близко до душата и сърцето място за всеки българин и софиянец. Това коментира в ефира на Радио София колоездачът Димитър Кьосев, един от участниците в състезанието “Витоша 100”.

Той разказа и повече за протичането на състезанието “Витоша 100”. Димитър Кьосев е не само колоездач, но и бегач. В рамките на маратона единия ден кара колело, след това започва тичането, като организацията е такава, че няма колизия между тичащи и колоездачи.
Състезанието изисква специфична подготовка преди това, защото денивелацията е над 1000 м.

“Това, което е грижа на организаторите, е до 20 часа да се финишира (т.е. да бъде изминато цялото разстояние от 100 км). Средно бързоходците завършват за 15-16 часа, а тези, които искат да постигнат рекорд, гонят 8-9 часа”, обяснява той.

Състезанието е организирано с добро количество пунктове, където има вода, храна, а и действат вдъхновяващо на участниците, но всеки сам трябва да прецени възможностите си и докъде се разпростират границите му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *