Затягат мерките в София

Затягат мерките в столицата. От 14 октомври, четвъртък, се забраняват тимбилдинги, семинари, изложения и други обществени прояви в присъствена форма като събори и фестивали, преустановяват се и посещенията във всички обекти за танцово и музикално изкуство, информира Дарик.

Заведенията продължават да работят, но след 23,00 часа ще бъде позволено – само ако персоналът и посетителите разполагат със сертификат.

Освен присъствие на обществени мероприятия, с новите мерки се забраняват груповите туристически екскурзии, както и свижданията в болниците.

Груповите извънкласни занимания също ще бъдат преустановени след 14 октомври.

Всички спортни мероприятия за всички възрасти вече ще се провеждат без публика.

Театрите и кината продължават да работят, но на не повече от 30 процента от своя капацитет и при задължително носене на маски. Музеите и галериите пък ще трябва да осигурят по 8 квадратни метра на човек.

Забранява се посещението на непълнолетни и малолетни в търговските центрове. Те ще трябва да са с родител или друг пълнолетен човек.

Кръщенетата и сватбите се ограничават до 15 души на закрито и до 25 на открито, а заведенията продължават работа при не повече от 6 души на маса и поне метър и половина между отделните маси.

Относно заведенията, заповедта гласи, че те ще могат да работят и след 23 часа, но само ако 100 процента от персонала и от посетителите са ваксинирани или преболедували. Третият вариант е да се представи PCR тест, направен не по-отдавна от 72 часа, или антигенен – не по-стар от 48 часа преди влизане в съответното заведение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *