Заразените с Делта варианта на коронавируса са от столичния градски транспорт


източник: darikradio.bg

Работещи в столичния Електротранспорт са заразените с Делта варианта на коронавируса, известен още и като Индийския вариант, в България. Седем са случаите у нас, вече е регистриран и един Бета вариант от временно пребиваващ в София чужденец, съобщиха от Националния център по заразни и паразитни болести.

Четирима от заразените са във възрастовата група от 30 до 40 години, един е хоспитализиран, останалите са с леки симптоми.

Делта вариантът е със 60 процента по-заразен от Британския и при риск за общественото здраве властите заявиха готовност за въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки.

Всички клинични проби от вариантите Делта и Бета са взети от “Пирогов“ в периода от 6 до 14 юни. Всички заразени с Индийския вариант са от София, съобщи директорът на центъра проф. Ива Христова.

Властите отчитат, че Алфа, Бета и Делта вариантите на SARS-CoV-2 са по-инфекциозни от първоначално възникналия вирус в Ухан, заради което призовават българските граждани да подходят отговорно към собственото си здраве и това на своите близки, като се ваксинират.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *