Заловиха издирвания стрелец от Сърница (Видео)

Заловиха въоръжения мъж от село Сърница, който по-рано днес избяга в гората, след стрелба по съселянин. Над 150 полицаи и жандармеристи участваха в операцията по залавянето му.

Снощи в 18.40 часа възникнала разпра между две семейства по повод животни, които отглеждат, предава БНТ.

55-годишният Бейсим Салиф заплашил другото семейство с огнестрелно оръжие, което в етапа на конфликта е отнето. В последствие взел нож и ранил съседка. След което избягал и се укрил в близка местност.


Полицаи се опитали да го задържат, но той открил стрелба, уточниха от полицията в Хасково.

На сутринта мъжът излязъл от гористата местност и нападнал местен жител, като го заплашил с оръжие. Човекът подал сигнал към полицаите, които го задържали. При задържането мъжът е ранен и в момента е настанен в болница в Кърджали.

Видео: БТВ

Установено е, че нападателят притежава два броя незаконно оръжие. След като се установи здравословното му състояние, той ще бъде задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Работи се по заплаха за убийство.

Салиф има предишни криминални проявления за кражби и съхранение на бойни вещества. Стана ясно, че срещу нападателя многократно са подавани сигнали от съседи.

Вашият коментар