Заловиха издирвания за жестокото убийство в Тервел (Видео)

Задържан е издирваният за жестокото убийство на 45-годишна жена в Тервел. Това е бившият ѝ съпруг Фаредин Ахмед, съобщава БНТ.

От 2017 година той е с ограничителна заповед да не я приближава. 51-годишният мъж е открит в нетрезво състояние в жилище, което е бил нает да ремонтира. При задържането не е оказал съпротива.

На брифинг в Добрич от Окръжната прокуратура съобщиха, че жената е починала по мъчителен начин. Била е убита с камъни.

Тялото ѝ беше намерено вчера на улица в Тервел. Има достатъчно доказателства, включително и свидетелски показания, че именно Фаредин е извършителят, каза окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Основната версия за убийството е ревност. Фаредин може да получи от 15 до 20 години затвор до доживотен без право на замяна.

„Не са провеждани разпити със задържания, поради простата причина, че не е бил адекватен. Първо ще трябва да оформим задържането му, според НПК до 72 часа. След това ще се внесе искане за мярка за задържане под стража. Намерени са камъни, окървавени, около трупа. Вече тепърва ще се доказва и със съответните експертизи“, заяви Радослав Бухчев, окръжен прокурор на Добрич.

Вашият коментар