Задържаха шестима незаконни имигранти на ГКПП „Капитан Петко войвода“


източник: bntnews.bg

Гранични полицаи задържаха на ГКПП „Капитан Петко войвода“ шестима чужди граждани при опит да влязат незаконно в страната, съобщиха от МВР.

На ГКПП „Капитан Петко войвода“ на 27 юни пристигнал от Гърция за влизане в България товарен автомобил „Ивеко“ с водач български гражданин.

Граничните полицаи извършили проверка с газ анализатор, при която в товарното помещение били отчетени завишени стойности на въглероден двуокис.

Там са открити трима незаконни имигранти без документи за самоличност, по техни данни – двама от Мароко и един от Алжир.

Установено било, че чужденците влезли в товарното помещение чрез срязване на брезента в горната част на камиона без знанието на шофьора. Те са задържани.

На 26 юни на същия пункт граничните полицаи са открили и задържали други трима незаконни имигранти от Мароко, укрити в товарен автомобил „Мерцедес“.

Те са се качили в товарното помещение без знанието на шофьора, след като срязали брезента на каросерията.

Уведомена е прокуратурата. Шестимата чужди граждани са привлечени като обвиняеми по две бързи производства на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение-Свиленград за незаконно влизане в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *