Ефектът на доминото – тежките камиони тръгнаха през Руенско и Поморийско

Транзитният тежкотоварен трафик се насочи през руенските и поморийските села. Камионите преминават през населените места, на метри от училища и детски заведения.

Откакто трафикът се отклони от Айтос, той се засили в Община Руен, посочи пред БНР кметът Исмаил Осман. Масово преминават през Преображенци и Просеник, след което продължават към поморийските Страцин и Бата:

„Говорих с началника на полицията. Хората искат камери за скорост и от другата седмица ще има камери за скорост в тая отсечка от Просеник до Руен. Всеки ден ще е на различни места тая камера“, поясни Осман.

От пътната агенция са отговорили, че няма как да спрат целия трафик, защото ще се блокират и доставките и камионите няма откъде да минават. Исмаил Осман посочи, че ще отправи искане и за кантар, защото има подозрения, че някои от МПС са претоварени.

От няколко дни стана много интензивно движението през селото, коментира и кметът на Просеник Стоян Добрев:

„Създава опасности основно пред училището, защото е непосредствено пред самото училище пътят. Той е централен път, минава през цялото село, главният път на селото е и опасността основно е там – край училището. Съвсем наскоро изградиха и детска площадка срещу училището. Там има голям поток на деца и наистина е опасно“, добави Добрев.

Има изградени неравностим, пешеходни пътеки и обозначения, поясни кметът на селото.

Подробности можете да чуете в музикалния файл.

Вашият коментар