Екшън по градски улици на Пазарджик: Шофьор атакува общината и вилня с колата си на площада

Жител на Белово е задържан в ареста заради груба хулиганска проява и демонстративно неподчинение на полицейски служители, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Пияният мъж щурмувал общината в града, а след като не успял да влезе, направил автородео на площада с риск да пострадат хора.

По-късно се разбра, че нахлуването в публичната сграда не е по политически причини, а по-скоро заради алкохолно умопомрачение.

Вчера следобед в Районното управление в град Септември се получил сигнал от служител на пропуска в общинската администрация в Белово. Той съобщил, че млад мъж се е сбил с група лица в центъра на града, след което опитал да влезе в сградата на общината. Виждайки неговото агресивно и видимо нетрезво състояние, служителят не го допуснал вътре.

Тогава афектираният мъж се качил в БМВ-то си и започнал да прави опасни маневри и дрифтове по улиците в центъра на Белово. На мястото пристигнал автопатрул от местния полицейски участък.

Униформените подали сигнал на развилнелия се шофьор да спре, но той не се подчинил. Вместо това настъпил газта и продължил с демонстративното въртене на гуми по улиците на градчето.

Малко по-късно бил засечен пред дома му, като по време на задържането оказал и съпротива на двамата полицаи. Младежът е задържан в ареста, а спрямо него е образувано досъдебно производство за хулиганство.

Чуйте повече по темата от говорителя на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов, с него разговаря Тина Соколова:

Вашият коментар