Драстични мерки спрямо неваксинираните в Гърция

Драстични мерки спрямо неваксинираните срещу Ковид 19 са в сила от днес в съседна Гърция. Сертификат за ваксиниране или отрицателен тест се изискват при пътуване в обществения транспорт и при посещения на закрито в ресторантите и баровете.

Ако не са ваксинирани или скоро преболедували учителите и преподавателите в университетите са задължени да представят два пъти седмично отрицателни тестове.Работещите в туризма и услугите без ваксина също са задължени да се тестват всяка седмица.

Мерките се въвеждат от правителството в опит да се повиши процентът на ваксинираните, тъй като страната изостава от средното ниво на ваксинация за Европейския съюз. В Гърция напълно ваксинирани са 56% от гражданите, докато в ЕС средният процент ваксинирани е малко над 60.

Гръцкият премиер обяви, че икономиката повече няма да бъде затваряна и призова всички да се ваксинират. С пакет от мерки в подкрепа на домакинствата, младите хора и социално уязвимите групи Кириакос Мицотакис обеща връщане към живота отпреди пандемията.

Маргарита Колева, Дарик по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *