Десетки къщи са изпепелени след големия пожар в района на Велинград (Видео)

Голям пожар изпепели десетки къщи във велинградското село Кръстава. Няма пострадали хора. Щетите са огромни. 6 къщи и няколко селскостопански постройки изгоряха във велинградското село Кръстава. Часове наред огнеборци, доброволци, горски служители и жители на селото се бориха с потушаването на огнената стихия.

Малко след 20 часа огънят пламва в плевня. За секунди пожарът обхваща и съседните къщи, разказват хората.

При виковете за помощ веднага на мястото се събират съседи. Сред тях е и Рахим Енгяк.

„Мъчихме се да ограничим и да спасим първо хората и животните на хората. След това огънят се разрасна, нямахме достатъчно вода и пламна целия квартал“, каза Рахим Енгяк.

По разказа на местните заради огънят обхванал съседните къщи за няколко минути. За разрастването на огнената стихия спомогнал и вятърът, който допълнително усложни потушаването на пламъците. Така изцяло изгарят 6 къщи, а много хора остават на улицата.

Гасенето на пожара продължиха през цялата нощ. След подадения сигнал на 112 пристига един протипожарен автомобил от Велинград, който се оказва крайно недостатъчен.

Направена е организация и към мястото тръгват още пожарни от Велинград, Ракитово, Сърница и Якоруда, две водоноски, горски служители и много доброволци. /бнт

Вашият коментар