Девет души загинаха при пожар в дом за възрастни хора (Видео)

Девет души загинаха при пожар в дом за възрастни хора

Девет души загинаха при пожар в дома за възрастни хора в провадийското село Рояк. При тежкия инцидент има обгазени хора. Извършена е евакуация на обитателите на дома, съобщават от МВР цитирани от БНТ.

48 възрастни са оцелели при пожара. Към момента те са настанени в двора на училището и са в добро състояние, съобщи кметът на Дългопол.

Хората ще бъдат извозени с училищни автобуси до село Аспарухово и там ще бъдат настанени в общинския хотел. Сред тях, според кмета на Дългопол, няма обгазени.

Сигналът за инцидента е подаден малко преди 18 часа тази вечер. Веднага на място са изпратени 5 пожарни и спасителни екипа. По първоначални данни огънят е тръгнал от покривната конструкция на сградата и е засегнал третия етаж.

Домът се е намирал в преустроено училище с дървен покрив. След получаване на сигнала, незабавно към мястото са изпратени шест екипа на пожарната служба, които заварват сложна обстановка – силен огън от покрива, гъст задушлив дим.

Предприемат се мерки по евакуация, но за съжаление 9 души губят живота си. Това съобщи директорът на РДПБЗН – Варна комисар Тихомир Тотев. По думите му, точният брой на обгазените хора не е ясен, екипите на Бърза попомощ работят с тях.

Около 150 м покривна конструкция е площта на пожара, който вече е загасен. Имахме пълно съдействие от властите, допълни Тотев.

Предстои извършване на оглед, в рамките на който ще се изясняват причините за пожара.

Снимка: Архив

Вашият коментар