Графа: Да се вслушваме повече в другия

Честитим на патерици рождения ден на Влади Ампов – Графа и му желаем здраве. Днес e вторият му концерт в София, на който ще може да се чуе програмата от лятното му турне. Мястото е Sofia Summer Fest. Концертът започва точно в 20.00 часа.

Влади Ампов – Графа разказва в “Нашият ден“ за концерта и лятното си турне.

“Турнето ми преминава много успешно в цялата страна, много енергично. След концертите хората споделят мнението, че излизат като преродени и презаредени от хубави емоции и много благодарят за това, което им се случва.

Ние също им благодарим, защото отдавна бяхме зажаднели за тези срещи. Това лято за щастие е много интензивно. Надявам се така да продължим през следващия сезон.

Това, което се случва в София е програмата ни, която сме подготвили за турнето – енергична и зареждаща, има и емоционални моменти в шоуто. Няколко акустични версии на популярни мои по-бавни парчета. Има и песни, които отдавна не съм изпълнявал на живо с групата. Турнето завършва на 17 септември в Русе.

Пандемията

Пандемията ми се отрази в творческа посока. Създадох доста музика, която тепърва ще излиза. Използвах времето, за да преосмисля някои приоритети. Научих се да свиря повече на китара и вече по-свободно излизам с този инструмент на сцена. Няма да спра до тук, смятам да се развивам още с китарата.

Не съм спирал в тези месеци да се занимавам с подобрение на себе си.

Намираме ли се в нова реалност заради пандемията

Определено, промяната е започнала, тъй като ние в момента работим сезонно в сферата на културата. Използваме летните открити сцени, на които можем да концертираме.

Има и събития, които се предвиждат в зали наесен, но за там още не мога да прогнозирам какво ще се случи, тъй като се вижда, че нещата са нестабилни и непрекъснато излизат нови и нови информации с развитието на пандемията.

Промяна в отношенията със сигурност има, защото хората по-малко започнаха да се срещат, особено в есенно-зимния сезон. В бизнес частта хората започнаха да се срещат онлайн. Това има и плюсове, защото се губи по-малко време.

Вярва в…

В Бог преди всичко и в добрите намерения. В това, че хората могат да бъдат по-добри и сърцати към другите. Вярвам в емпатията, толерантността и човешките отношения.

Другият…

Надявам се да мислим повече за другия. Далеч съм от клишето, че светът ще се промени след пандемията, но ще свикнем. Така сме устроени – забравяме бързо и лесно. Но дълбоко в нас някакъв отпечатък със сигурност ще има.  Ще можем да ценим живота повече.

Мечтае за…

Да съм дълги години близо до семейството си, до децата си. Това е най-важното и в такива моменти човек го разбира и осъзнава.

Пожелавам на всички да сме силни, да сме отговорни към себе си и към другите, да се вслушваме повече в думите на отсрещния човек, да се опитаме да се поставим в неговите обувки.

Чуйте Графа в звуковия файл.Снимки: Фейсбук, личен профил

Вашият коментар