Георги Тошев: Благодаря на Бургас, че подкрепи Мария Бакалова

Георги Тошев: Благодаря на Бургас, че подкрепи Мария Бакалова

Георги Тошев е журналист, продуцент и телевизионен водещ. Той е търсач на истории на интересни хора, човек които обича и знае как да разказва така че да привлече и задържи вниманието на зрителя и слушателя.

Той е човек на пътешествията, които казва, че всъщност най – хубавото в тях е завръщането. Започна нов сезон на неговата поредица „НепознатиТЕ“ и Тошев много се гордее с нея:

„Правим 12-и сезон, „НепознатиТЕ“ се оказа по- устойчив дори от „Другата България“. За 12 години съм разказал историите на Моника Белучи, Емир Кустурица, Лили Иванова, Цветана Манева, Мариус, Парцалев, Татяна Лолова, Кристо Явашев, Соня Йончева, Емил Чакъров… – както на значими български творци, така и на световни личности. Смятам това за изключително отговорно и съм щастлив, че мога да си позволя днес да сбъдвам мечтата да представям интересни хора. Това е простраство за срещи, които разказват за личности с мисии“

Георги Тошев беше този, който пламенно защити бургазлийката Мария Бакалова за играта й в „Борат 2“, филмът за който тя беше номинирана за „Оскар“ и стана първата българка получила подобно признание. Тя се справи блестящо ролята си, но не е такава като героинята си, убеден е журналистът:

„Аз забелязах Мария Бакалова много преди да стане известна, в един спектакъл с Мила Роберт в Пловдив. Аз си позволих и публично да я защитя от нападки, които смятам за нецивилизовани и за неоснователни. Защото една актриса, както тя доказа – много добра, се справя с една роля. Благодаря на Бургас, че призна успеха й и тя получи заслуженото признание „почетен гражданин“. Тя е на 25 години, а вече има 6 филма за д гърба си, а на последният е и коопродуцент, т.е. светът призна таланта й. Нека тя бъде нашият пример да даваме пространство, надежда и подкрепа на малкото талантливи българи. Да, тя има и шанса това да й се случи, но само човек, който работи за шанса си може да жъне успех!

Георги Тошев иска да снима филм за Мария Бакалова, защото е убеден, че тя е от младите хора на България, които носят надеждата, че могат да бъдат световни звезди.

Повече може да чуете в звуковия файл на БНР:

Вашият коментар