Видинчани чакат с часове за пелети

За пореден ден многокилометрова опашка се образува в Покрайна, където хората чакат да закупят пелети от местната маслобойна.

Някои от тях са на място от ранните сутрешни часове, но не знаят каква е причина за забавянето.

„Не знам защо чакаме, от няколко часа съм тук, предни години нямаше проблеми… От 6 часа чакам, предните дни не съм идвал, а предни години – изобщо не се чакаше… Чакам от 6 сутринта, очевидно няма пелети, не съм мръднал хич, никой нищо не казва, може би не стигат… Идвал съм и преди, но нямаше опашка… Слънчогледови пелети има само тук, затова чакам, в 5 сутринта… Проблемът е от няколко дни, но предни години не беше така… Пръв съм на опашка, но никой не иска да те ориентира, никой не дава информация… Чакаш и това е… По принцип тук пазарувам, идвах и преди дни – влязохме вътре, викат „чакайте“… Живеем в идиотска държава, това е проблемът. Аз съм от 4 часа сутринта, не съм мръднал толкова… Пелети вероятно има и на други места, но тук идваме, защото са най-евтини“.

Разговаряхме с Адриан Александров, управител на маслобойната фабрика, който обеща минаване на денонощен режим на пакетиране.

„Просто във Видин само аз в момента произвеждам. Много заводи в България спряха поради цената на тока, това е основната причина. Доколкото знам няма дървени пелети, няма доставка на други пелети от слънчоглед. Това, което произвеждам, продавам го. Количеството не е никак малко, но желаещите са повече отколкото може да се произвежда на денонощие. Високата цена на тока е причината. Ще има пелети, обещавам“.

Репортерската проверка на Радио Видин в търговската мрежа показа, че пелетите са на привършване на малкото места, на които се намират по принцип.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *