Великобритания днес през погледа на един българин

Опашки за гориво и опразнени рафтове. Така изглежда Великобритания днес след като вече не е част от Европейския съюз. От излизането на островната държава от Обединена Европа измина почти година.

Последиците от това решение започнаха да се усещат и те доста се разминават с обещанията и предварителните очаквания. Според Асен Милушев, който от години живее на Острова и има там собствен бизнес, Великобритания започва да прилича на България след промените.

„Много апокалиптична! Ние, българите, сме свикнали на подобни неща, но англичаните са в някакъв шок и ужас. Тичат по бензиностанциите с туби за бензин. Има недостиг на някои продукти поради липса на шофьори. Като цяло има някаква такава паника в държавата, което е нормално за хора, които не са свикнали на такъв начин на живот.“

Проблемът не е само в липсата на шофьори, обобщава пред БНР Асен Милушев. Той има фирма за почистване на офиси. Кризата с персонала удря и по неговата дейност.

„Гният продукциите на доста от фермите, защото няма работници от Европа, които да идват да помагат във беритбата и също така в хранителния сектор, секторът на услугите е засегнат доста, защото британците не желаят да работят в тези сектори.“

По отношение на ваксинацията, обаче, Британия е в другата крайност.

Повече за положението в Обединеното кралство чуйте в звуковия файл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *