Бюрото за защита на свидетели преминава към правосъдния министър

Парламентът реши окончателно Бюрото за защита на свидетели да бъде преместено към Министерството на правосъдието. Досега то беше при главния прокурор, което според вносителите на предложението – „Изправи се БГ! Ние идваме!”, „Демократична България” и „Има такъв народ”, изпълнява личната охрана на Иван Гешев, съобщава Дарик.

Очаквано, дебатите започнаха бурно, след като от ДПС се обявиха против предложението. Според Хамид Хамид този законопроект е пиар за една част от вносителите, а за друга – мръсна поръчка срещу Бюрото по защита на свидетели. Хамид определи този закон като най-наглият в държавата.

Срещу изказването му остро възразиха така наречените партии на промяната, които са вносители на текстовете. Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!” заяви, че съдейки по писъците на определена парламентарна група, явно Делян Пеевски ще стане защитен свидетел срещу Бойко Борисов.

Според Радостин Василев от „Има такъв народ” ДПС иска да запази статуквото, а колегата му Филип Станев е на мнение, че една част от депутатите всячески се опитват да запазят Бюрото и този главен прокурор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *