България с представители в 6 от видовете акробатика на световното догодина

България ще има представители в 6 от видовете на световното първенство по акробатика, което ще се проведе през март догодина. Това съобщи специално интервю за БНР Недко Костадинов – генерален секретар на централата.

Подборът на състезателите е направен след приключилото контролно състезание на националния отбор. Втора проверка избраните акробати ще имат в края на януари 2022 година.

„Състезателите бяха в не чак толкова добра физическа форма. Това е нормално за този етап на подготовката и на годината. Изненадан съм от някои видове, които са новосформирани. Показаха програма, която дори аз не очаквах, че ще покажат. Изпълниха си съчетанията на доста добро ниво. И с доста голяма трудност.

Разчитам на точно тези деца. Във възрастта мъже и жени нямаме представители, след като смесената ни двойка прекрати спортната си кариера. При тройката ни жени, Йоанна най-сетне се оперира. Имат и нова партньорка, ново връхче. От тяхна страна желание има. В момента всичко с нея е наред.

Тя три седмици след интервенцията влезе в залата да тренира, каквото й позволяват възможностите. Подобрява се с всеки изминал ден. Възхищавам се на такива деца. Ще разчитаме на мъжката двойка на Горна Оряховица, които станаха бронзови медалисти на световното първенство.

Дани вече е добре, възстанови се от контузията, заради която пропусна европейското първенство. Те са видът, който надгради най-много тази година. Мислехме да ги пуснем при мъжете и жените, но решихме да им дадем още време да узреят за да се реализират през 2023 година за европейското на което сме домакини.

Ще разчитаме на мъжката ни двойка от Бургас, които са европейски шампиони. Другите видове също са реална конкуренция и ще разчитаме на тях“, сподели още Недко Костадинов.

СЪСТАВ НА НАЦИОНАЛНИЯТ НИ ОТБОР ЗА СП В БАКУ 2022 :

Възраст 12-18

Двойка мъже – Георги Стоянов, Владимир Коточев – треньор- Камелия Борисова, Мария Гончева- КСА Бургас

Смесена двойка – Калина Терзийска, Кристиян Ангелов – треньор Даниела Велчева – клуб ЦСКА/Локомотив

Тройка жени – Петя Георгиева, Маринела Иванов,а Емили Йорданова – треньор Виолета Бинева – клуб Стефан Данчев Сливен.

Възраст 13-19г

Двойка мъже -Мартин Николов, Данаил Николов – треньор Йорданка Кочева – клуб Джим Денс-Г. Оряховица

Двойка жени – Полин Петрова, Еванджелин-Ясмим Михайлова – треньор Даниела Велчева – клуб ЦСКА

Смесена двойка – Елена Босилкова, Жулиен Шайков – треньор Гергана Денева – клуб Стефан Данчев/ Балкан

Вашият коментар