България очаква първите туристи от Великобритания през декември

България очаква първите туристи от Великобритания през декември

Първите туристи от Великобритания страната ни може да очаква през втората десетдневка на месец декември. Това заяви от Лондон в интервю за Радио Варна заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, която представя в момента страната ни на едно от най-големите световни изложение за туризъм World Travel Market.

Как са представя страната ни на изложението, може да чуете от интервюто със зам.-министър Георгиева в прикачения звуков файл:

41-то издание на международното туристическо изложение се провежда в хибриден формат – присъствено от 1 до 3 ноември и виртуално в периода 8-9 ноември. На националния ни щанд заедно с Министерство на туризма се представят общо осем съизложители – туроператори и две общини – Столична община и община Варна, чрез рекламни брошури.

Лятото България не успя да посрещне туристи от Великобритания, защото страната попадаше в т.н. „червена зона“ с висок брой заразени с Covid-19. За предстоящия зимен сезон очакванията са положителни и вече има обявен график от туроператорите с предстоящи чартърни полети от Великобритания към България.

Ирена Георгиева „България е страна за четирисезонен туризъм и бихме искали именно по този начин да я рекламираме и отстояваме пред партньорите си. България е една сигурна дестинация, която предлага сигурни и здравословни условия за пребиваване на туристите.“, подчерта заместник-министър Ирена Георгиева.

Страната ни е позната сред гражданите на Великобритания като дестинация, предлагаща предимно почивки на море и ски ваканции. През 2021 г. се потвърждава тенденцията сред британските туристи, почивали извън страната си, да предпочетат да посетят позната дестинация, като 53% от тях смятат, че тестването за COVID-19 при пътуване в чужбина е много важно за тяхната безопасност.

Вашият коментар