Бурни реакции след откриването на луксозна обществена тоалетна в Исперих (Видео)

Бурни реакции след откриването на луксозната обществена тоалетна в Исперих (Видео)


Нова луксозна обществена тоалетна в Исперих предизвика дебати в обществото. От 30 години в града не е имало тоалетна, а новата придобивка е изградена със средства от дарение.

Модерната обществена тоалетна контрастира със сградата на автогарата, която е зад нея и е в окаяно състояние. Тя обаче е частна собственост. Част от хората негодуват от появата на новата постройка в центъра на Исперих. Според тях има по-важни проблеми за решаване в града.

Не са малко обаче и хората, които оценяват новата придобивка.

Изграждането на новата обществена тоалетна е по настояване на жителите на 23-те села от общината, обясни кметът на Исперих Белгин Шукри.

„Във всяко село ми беше поставен въпросът защо нямаме. Хората имат нужда и необходимост от това нещо. Защото всички институции са тук както съда, общинската ни болница, аптеки. Община Исперих назначи служител, който пряко ще отговаря за хигиената на този обект“, заяви Белгин Шукри.

В изграждането на модерната обществена тоалетна е инвестирал средства местен бизнесмен, който не пожела да го афишира.

Тоалетната е с топлоизолация, слънчеви панели, водата се пуска с фотоклетки. Има отделно помещение за майки с деца, както и за инвалиди и освен това е безплатна.

Източник: БНТ

Вашият коментар