Бургас с проект за нов амфитеатър

Бургас може да има нов амфитеатър. Наскоро кметът на града Димитър Николов предложи старите бараки на Кожния диспансер да бъдат съборени, а на тяхно място да се изгради малък обществен парк.

Местният парламент също подкрепи тази инициатива, така че нейното осъществяване е въпрос на време и средства. Но преди това трябва да се изчака промяна в статута на терена, който е предвиден за здравеопазване. Това вече е поискано от ресорното министерство и се очаква неговото решение.

Междувременно, докато текат необходимите предварителни процедури, двама млади бургазлии изготвиха атрактивен идеен проект за благоустрояването на това място. Те са Александър Желязков – студент по архитектура в Дъблин, и Мария Русева, която също учи архитектура, но в Париж.

Това лято те караха стаж по специалността си в Община Бургас и получиха свободата и поощрението да развихрят своето въображение. Техният идеен проект включва облагородяването на парк със зеленина, изграждане на амфитеатър, фитнес, висящи люлки и тунел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *