Бум на имотните сделки в Созопол, Несебър и Поморие

Поморие

Изключително голяма активност има в пазара на недвижими имоти. Интересът е към ваканционния сектор, където инвестицията се прави с цел имотът да бъде ползван за почивка целогодишно. Предлаганите жилища в Созопол, вече са купени. Това коментира по БНР Диана Иванова, управител на агенция за недвижими имоти в Бургас:

„Доста горещо е това лято и на пазара на недвижими имоти, както за цените, така и за сделките. Има голяма активност не само на пазара на градски имоти в Бургас. както за готови апартаменти, така и за всички проекти, които са в етап на строителство. Това, което е изключително интересно е, че във ваканционния сектор – в Созопол, в Несебър, в района на Поморие, при комуникация с нотариалните кантори там можем да кажем, че има бум на имотни сделки.

При определянето на цените на жилищата има значение дали апартаментът и сградата са готови, ако е ново строителство. От значение е и в какъв район са. За ваканционни имоти от затворен тип в комплекс, важно е нивото на поддръжка, обслужване и управление на имота. Това, което най-много се котира e в диапазона от 800 до 1200 евро за квадратен метър. Има и сделки на по-високи цени, както и по-изгодни.

Малки апартаменти в не особено добре поддържани комплекси. Тази изгодност , която виждат клиентите ги провокира да купят жилище и в такива комплекси.

Руснаците в момента са по-скоро в позицията на продавачи. Купувачите са ни основно българи, в редки случаи има и чужденци от Европейския съюз. Затова казвам, че са основно българи, някои от тях живеят и работят в чужбина, но искат да си инвестират парите в България. това, което предпочитат клиентите е апартаментът да е завършен и да е с обзавеждане.

Има имоти в момента, които са на изключително изгодни цени. Причината е, че те са от вторичния пазар, не са ново строителство“, допълни Диана Иванова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *