„Бронирано“ кафе за силен старт на деня

Кафето не е вредна напитка особено в разумни количества. Това твърди консултантът по хранене и диететика Ваня Боянова. В здравното предаване на радио Стара Загора „Часът на Хипократ“ тя предложи свой вариант за силен старт на деня с така нареченото „бронирано“ кафе. Това е кафе с добавена естествена мазнина – лъжица кокосово масло и лъжица краве масло, които спомагат за по-доброто храносмилане.

Кокосовото масло засилва имунитета, има антиоксидантни свойства и забързва метаболизма, подчерта Боянова. Тя допълни, че „бронираното“ кафе е добър вариант да се насладим на любимата си напитка и същевременно да направим крачка към желаното отслабване.

Това кафе засища глада за сладки храни, подходящо е за закуска и то особено при спазващите кето режим. Богато е на протеини и полезни мазнини, а също така дава енергия, тонизира и засища, поясни консултантът по хранене и диететика.

Повече за здравословното хранене и изграждането на добри хранителни навици чуйте от интервюто на Валентин Калчев с Ваня Боянова.

Вашият коментар