Броени часове преди откриването на олимпийските игри в Токио

Снимка: Reuters

В предаването „Дарик Кафе“ фоторепортерът Костадин Андонов разказва за обстановката преди откриването на олимпийски игри в Токио.

„Токио ме посрещна доста приятно. Пристигнахме късно вечерта след 19:30. Пътуването беше около 11 часа с полет от Инстанбул. Не успяхме да го изпуснем, въпреки закъснението на самолета от София. Само нас ни чакаха, за да тръгне самолета към Токио“, разказа Костадин Андонов.

„Като кацнахме всеки един от нас си носеше необходимите документи. Два часа преди да излезем, получихме разрешение от японските власти, при която може да започнем да работим от първия ден с условието да не напускаме олимпийския балон. В който се включват всички медийни хотели и обекти“, каза още той.

„Дадоха ни QR код и започнахме да обикаляме от гише на гише. Направиха ни тестове. Освен първите три дни през задължителните тестове. След това може да се правят тестове през 4 дни. Постоянно сме с маска, Тей като съм фотограф ще правя тест всеки ден, понеже съм по-близко до спортистите. Няма значение дали си ваксиниран.“, допълни фоторепортерът.

„Ще съм един от малкото щастливци, които ще снимат на откриването. Нямам право повече да напускам хотела. Ограничени сме да ходим извън олимпийската среда. В момента пътувам до залата на бадминтон. Не знам дали ще имам възможност да снимам тренировката на сестри Стоеви. Утре е денят на откриването. В събота ще снимам срещите по бадминтон на сестри Стови, Линда Зечири и джудо на Янислав Герчев.“, завърши Андонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *