Британско момче ходи пеша, за да спаси Земята (Видео)

Снимка: Reuters

11-годишно британско момче се надява, че ще помогне за спасяването на планетата, като измине десетки километри.

В жега или дъжд, преодолявайки хълмове и съмнения, Джуд Уокър е започнал необикновено пътешествие от Северна Англия до британския парламент в Уестминстър с една цел.

„Аз съм Джуд. На 11 години. Вървя 210 мили от Хебдън Бридж до Лондон и това ще отнеме 21 дни. Правя го, защото искам британското правителство да въведе въглероден данък“, обяснява момчето.

Отчасти вдъхновен от екоактивистката Грета Тунберг, Джуд Уокър е убеден, че замърсителите трябва да платят справедлива цена за отделянето на въглеродни емисии. Докато политическите лидери и инвеститорите са съгласни с научните обяснения за климатичните промени, разделенията по въпроса как да бъде спрян този процес остават дълбоки.

11-годишният Джуд има пълната подкрепа на майка си за предизвикателството, което е започнал.

„Не е лесно всеки ден да извървяваш 10 мили, особено когато времето не е приятно. Но той го прави и продължава и ще стигне до Лондон точно навреме. Наистина се гордея с него“, разказва майката Тамсън Уокър.

Джуд трябва да пристигне в британската столица на 14 август. Той призовава хората да подпишат петиция с искане за въвеждане на въглероден данък. Досега тя е подкрепена от около 57 000 души, но са необходими 100 000 подписа, за да може въпросът да бъде поставен за обсъждане в парламента.

Вашият коментар