Бойко Борисов: Рашков ме призова на разпит (Видео)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза на извънреден брифинг на партията, че е получил призовка от вътрешния министър Бойко Рашков да се яви на разпит в четвъртък.

Според него президентът Румен Радев е създал хаос и е уплашил хората, което е довело до рекордно ниска избирателна активност.

От ГЕРБ поискаха оставката на ЦИК, по думите им този състав е некомпетентен и безотговорен.

„ЦИК като една черна дупка погълна и резултатите, и развитията в редица секции зад граница“, заяви председателят на МГЕРБ Георг Георгиев.

По думите му най-голямата изборна измама е това, което е станало с вота на изборите в чужбина. Според Георгиев гласоподавателите в чужбина са били излъгани. Той посочи, че за първи път методически указания за вота в чужбина са били дадени едва в петък – два дни преди изборния ден, което той отчита като недостатък.

„Те са длъжни да поемат и политическата, и експертната отговорност за създалия се изключителен хаос на изборите в чужбина“, каза още Георгиев.

Той даде за пример секция в Норт Хептъм, Великобритания, която не е била разкрита по технически причини, въпреки подадените достатъчно на брой заявления за това. По думите на Георгиев за първи път членове на комисии зад граница са нямали контакт с ЦИК.

„Докато чакаме това дълго броене на тези два процента, трябва да знаем, че в момента чакаме Шумен, София – област, Русе и Стара Загора. Защо ги чакаме точно тях, каква е причината точно те да не дойдат, няма кой да ни каже“, коментира Тома Биков.

Според него и Рашков е изчезнал заедно със секцията от Англия, в изборния ден е давал интервюта, докато сега втори ден мълчи.

„Докато създаваше пушилки да арестува домоуправителя, който събира подписи за осветление и кмета на Бата със списък от сватбата на дъщеря му, се оказа, че в ромските махали имаме победители: „Има такъв народ“, ДПС, че даже и „Демократична България“ в София тук-таме“, допълни Биков.

Вашият коментар