Близки на две момчета, загинали в тежка катастрофа до Пловдив, излязоха на протест


източник: darikradio.bg

Десетки близки, роднини и приятели на 16-годишния Тодор Бараков и 17-годишния Виктор Василев, загинали при тежката катастрофа от ноември месец по пътя Пловдив – Стамболийски, излязоха на мирен протест пред Съдебната палата в града на тепетата. Хората поискаха максимална присъда за 20-годишния Петър Маринашки, обвинен че шофирайки след употреба на марихуана, се блъска в крайпътно дърво с висока скорост и причинява смъртта на две момчета. При тежкия инцидент пострадаха, но останаха живи още двама тийнейджъри. Петимата са пътували в колата, за да празнуват.

Въпреки особената тежест на случая – двама загинали и двама ранени, мярката за неотклонение на шофьора е парична гаранция от 2000 лева. Това е шокиращо, казват покрусените родители.

Делото, насрочено за днес в съда, не стартира, защото 20-годишният Петър Маринашки получил едва вчера обвинителния си акт. Самият той изказа съжалението си за трагичния инцидент и отрече да е използвал преди това наркотици. Момчетата са пътували заедно в колата, за да празнуват имен ден. Младият шофьор отклонява вниманието си за секунди и се блъска с почти 100 км в час в крайпътно дърво на пътя Пловдив – Стамболийски, до село Кадиево.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *