Баща и син загинаха при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла (Видео)

Двама души загинаха при катастрофа между лек автомобил и тежкотоварен камион на пътя Русе – Бяла. Произшествието затвори за кратко рано сутринта пътната отсечка.

Инцидентът се случва на изхода на село Волово, в посока град Бяла. По първоначална информация лекият автомобил, с румънска регистрация, се е движил в посока Бяла. Преди десен завой обаче шофьорът губи контрол над автомобила и той навлиза в насрещното, предава БНТ.

Видео: БНТ

Удря се в насреща движещия се тир, с българска регистрация, след това се преобръща и пада в крайпътното дере. Загиват двама – баща и дете. 49-годишната майка от румънското семейство е в клиниката по травматология към русенската болница с множество травми. При инцидента по чудо без травми се разминава шофьорът на камиона.

„Той просто се завъртя, от заледеното може би, в насрещното дойде и се удари в мен, и изхвърча от пътя“, сподели шофьорът на камиона.

Към момента пътят е отворен, а движението се регулира от служители на Пътна полиция. Снежната покривка в района е между един и два сантиметра, но на места видимостта е намалена заради гъста мъгла.

Междувременно още няколко пътни инцидента затрудниха движението по този път. Рано тази сутрин тир беше заседнал край Бяла. Друга кола пък се беше преобърнала на разклона за село Екзарх Йосиф, а в района на гара Бяла бус беше аварирал на жп линията, но беше изтеглен навреме и не попречи на движението. За щастие при тези произшествия няма тежко пострадали.

Снимка: Cross.bg

Вашият коментар