Бау-бау от Коньово, който гласува с две карти

Бау-бау от Коньово, който гласува с две карти

Георги Георгиев от село Коньово дойде в съда в Нова Загора за разпит пред съдия. Вчера той влезе в новините, след като на балотажа гласува два пъти – с личната си карта и с тази на жена си. Заради това той беше арестуван.

Георгиев е познат в селото с прякора Бау-бау. На влизане в сградата на съда днес отказа да коментира действията си. Преди това негови роднини и съседи коментираха, че той е беден с много деца и не допуснаха, че е взел пари, за да упражни двойния вот.

Според съселяните на Георги той изхранва семейството си с работа в чужбина и със земеделска работа по частни имоти в Коньово и в околните села.

Срещу Георги вече е образувано досъдебно производство.

В изборния ден, след като РИК оповести новината за двойния вот, председателят на избирателната комисия в село Коньово Герган Дангов определи случая като „нелеп инцидент“.

„Не се е обърнало внимание в момента, в който влиза. Оставя личната карта, жената, която проверява по списък, обърнала внимание, той вече влязъл и гласувал. Аз лично в момента не съм присъствал и не съм запознат на 100% как точно са се случили нещата“.

На въпроса как не са успели да разберат, че мъжът гласува с личната карта на жена, Дангов и хора от комисията коментираха:

„С маската изглеждате по различен начин. Съпругата му също е с къса коса. Просто недоразумение. Не е обърнато внимание на момента“. „С тез маски сега не можем да се познаем. Може би е станала някаква грешка, не мога да ви кажа“.

Заради инцидента изборният ден в тази секция не беше прекъсван, но всички от секционната избирателна комисия бяха разпитани от полицията. От РИК обявиха, че са направили проверки в околните села за подобни практики, но такива не са установени. Вторият вот на арестувания обаче беше зачетен, защото не е ясно коя бюлетина е пуснал.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.

Източник: БНР

Вашият коментар