Алек Болдуин застреля оператор и рани режисьор по погрешка (Видео)

Алек Болдуин застреля оператор и рани режисьор по погрешка


Актьорът Алек Болдуин стреля с реквизитно оръжие и уби отговорен оператор и режисьор по време на снимки на новия си филм.

В пистолета е трябвало да има халосни патрони, обясни говорител на Болдуин.

При стрелбата е убита 42-годишната Халина Хътчинс, определяна като „изгряваща звезда“ в света на кинематографията, ранен е Джоел Соуза.

Уестърнът „Ръст“ се снима в ранчо, край Санта Фе , Ню Мексико. Освен че играе в него, Болдуин е продуцент на филма.

Според американски медии актьорът е бил видян пред офиса на шерифа в Санта Фе и е бил силно разстроен.

Снимките на филма временно се спрени, в ход е разследване. Все още няма повдигнати обвинения срещу Алек Болдуин.

Какви са възможните причини за инцидента с Алек Болдуин

Актьорът Алек Болдуин стреля с реквизитен пистолет по време на снимки и уби оператора Халина Хътчинс, а режисьорът Джел Соуз е ранен. Инцидентът се случва на снимачаната площадка на уестърна „Rust“. Каква може да е причината за подобни инциденти? Темата в студиото на „Социална мрежа“ коментираха кинокритикът Зузи Аспарухова и Светозар Христов, специалист по пиротехника и оръжие.

По думите на Христов е възможно да е изхвръкнала част от оръжието или патрона.

„Обикновено, ако изхвърчи нещо от патрона, това са мънични ламаринки, които не могат да убият човек. Изключвам възможността да е боен патрон, защото в реквизитно оръжие не може да се вкарва такъв, има щифт. Изключва се зла умисъл. Може да се е пръснал самия край на оръжието заради умора на материала или по-силен патрон“, предположи той.

Специалистът обясни, че начинът за обезопасяване у нас е като на цевта се завиват втулки, които да намалят обема на отвора й и така се получава по-голямо налягане.

„В случая с Болдуин тази втулка по невнимание може да не е завита докрай и да изхвърчи. На терена на български филм се е случвало, но не е имало пострадали. Оръжието винаги е на определен ъгъл встрани от екипа – никога не е фронтално. Недоумявам как е станало“, заяви Христов.

Според Аспарухова случаят с Болдуин напомня на смъртта на актьора Брандън Лий, който бива застрелян на снимачната площадка на „Гарванът“.

И двамата експерти не смятат, че холивудската звезда ще бъде съден за убийство.

Актьорът Деян Ангелов обясни, че има инструктаж, който се провежда преди снимки за това как да се работи с оръжията на терен. „Преди финалните сцени се репетира с гумени оръжия. Има демонстрация от страна на оръжейния департамент, тяхна е отговорността, защото не знаеш какво ще се случи след първата гилза“, коментира той.

Вашият коментар