Акция „Зима“: От днес започват проверки за зимно оборудване на автомобилите

Акция „Зима“: От днес започват проверки за зимно оборудване на автомобилите

От днес „Пътна полиция“ започва проверки за оборудване на автомобилите за зимни условия. А в условията на пандемия мобилните пунктове за смяна на гуми стават все по-търсени.

От 3 години Владимир има мобилен пункт за смяна на гуми. С настъпването на пандемията от COVID-19 услугите му стават все по-търсени.

Много по-удобно е, не чакат на опашки, записват си час, кой когато е свободен„, казва той.

Сред придвидливите клиенти на Владимир е Радослав, който не чака проверките на пътна полиция, за да приготви колата си за зимата.

Имаше година, в която си ги бях сменил още на 15 октомври, защото тогава падна първият сняг. Но като цяло се съобразявам с прогнозата за времето„, споделя той.

След първия сняг по проходите от преди 10-тина дни, работата на Владимир става все повече. Метеорологчните условия обаче не са единственото, което трябва да се има предвид:

Хубаво е гумите да са нови или максимум до 5 години, защото каучукът после остарява и губи свойствата си и колата може да стане неуправляема на пътя„, казва Владимир Владимиров.

Автомобилите трябва да са подготвени за зимни условия, протекторът на гумите трябва да е равен или по-голям от 4 мм„, обясни комисар Калоян Драганов, началник отдел „Пътна полиция“.

До 15 ноември пътна полиция само ще напомня за зимните гуми на шофьорите. От 15 ноември до 1 март обаче те подлежат на глоба, ако колите им не са оборудвани за зимни условия

Вашият коментар