Австрия блокира неваксинираните

Австрия блокира неваксинираните

Австрия, на фона на тежката ситуация с COVID-19, въвежда блокиране от 15 ноември за хора, които не са ваксинирани срещу новия коронавирус или не са имали коронавирусна инфекция, съобщи австрийският канцлер.

Неваксинираните ще могат да напускат къщата само за пазаруване в супермаркета, аптеката, за да помогнат на нуждаещите се, за работа или за разходка.

От 8 ноември неваксинираните вече не могат да посещават ресторанти, барове, кафенета, салони за красота и масаж, фитнес центрове, кина, театри и да се настаняват в хотели.

Само притежатели на сертификати, в съответствие с австрийското правило за ваксиниране или възстановяване от коронавирусна инфекция, могат да посещават тези обществени места.

„Четвъртата вълна ни застигна с пълна сила. Днес решихме, че от утре, от понеделник, в Австрия ще бъде в сила блокиране за неваксинираните. Това означава ограничение за напускане на къщата за хора над 12 години. Ще бъде възможно да се излиза от жилището само в изключителни случаи“, каза австрийският канцлер.

Вашият коментар